Volendam furieus vanwege boete

FC Volendam heeft een boete van vijfduizend euro opgelegd gekregen naar aanleiding van de ongeregeldheden bij Omniworld. De club is furieus.

Na afloop van het duel in Almere raakten Melvin Platje en Kelvin Maynard slaags met enkele Omniworld-fans. Zij werden door de politie ingerekend. Beiden werden uiteindelijk niet vervolgd. Volendam krijgt nu echter wel een boete.

Voorzitter Henk Kras: "Het gaat hier niet om het bedrag, maar om het principe", reageert hij boos in De Telegraaf. "In deze zaak is zo'n beetje iedereen vrijgesproken, maar wij als club worden veroordeeld omdat we het betaald voetbal in diskrediet hebben gebracht."

"Nu is de club bestraft, terwijl er geen bestuurslid of clubmanager bij het incident aanwezig was", vervolgt hij. "Alleen staat dit wel in de politieverklaring en dat is pertinent onwaar."

De schuld ligt volgens Kras niet alleen bij Volendam. "Er werd niets gemeld over hoe Platje tijdens de wedstrijd en ook daarna door supporters zwaar werd beledigd en dat er bij onze spelersbus geen enkele beveiliging aanwezig was. Ook wordt gemakshalve vergeten, dat FC Volendam als club de laatste tien jaar twee keer de Fair Play Cup heeft gewonnen. Daarom heb ik hier geen goed woord voor over."