Doden door winterweer VS

De ernstigste sneeuwstormen in jaren hebben vandaag het openbare leven in grote delen van de Amerikaanse oostkust stilgelegd. Bij honderden ongelukken kwamen zeker drie mensen om het leven.

In North Carolina en de staten ten noorden daarvan tot en met Pennsylvania lag soms een pak sneeuw van meer dan een meter. In de hoofdstad Washington riep burgemeester Adrian Fenty de noodtoestand uit.

President Barack Obama was vanochtend net op tijd terug van de klimaattop in Kopenhagen om veilig te kunnen landen op de militaire luchthaven Andrews in de staat Maryland. De meeste luchthavens in de buurt bleven wegens het slechte weer gesloten. Vluchten uit en naar de hoofdstad werden geannuleerd.

Ook in de steden Baltimore en Philadelphia kwam het openbaar leven tot stilstand. Scholen en universiteiten bleven dicht. Op het platteland zitten tienduizenden mensen zonder stroom. In de supermarkten zijn veel schappen leeg, omdat klanten het slechte weer hebben zien aankomen en drank en voedsel hebben gehamsterd.

Doden door winterweer VS  (foto: ANP)