FC Barcelona wint WK clubteams

FC Barcelona heeft zaterdag de wereldbeker voor clubteams in de wacht gesleept. In de finale won de Catalaanse ploeg met 2-1 van Estudiantes. Lionel Messi wist de beslissende treffer pas in de verlenging te scoren.

Estudiantes en Barcelona maakten er tijdens de finale in Abu Dhabi een spannende pot van. Kort voor rust kwam de Argentijnse ploeg, winnaar van de Copa Libertadores, op voorsprong dankzij een kopbal van Boselli.

Na rust was het vooral Barcelona dat de aanval zocht en Estudiantes terug naar de eigen helft drong. De Argentijnse ploeg wist de voorsprong erg lang vast te houden, tot Pedro pas in de 89e minuut de verdiende gelijkmaker wist binnen te koppen. Dit betekende dat de twee ploegen mochten gaan verlengen.

In de eerste verlenging werden er geen doelpunten gemaakt, maar in het tweede gedeelte wist Messi met zijn borst de 2-1 te scoren. Daarmee bezorgde hij Barcelona de eerste wereldbeker in zijn historie.