Van 't Schip neemt niet veel landgenoten mee

John van 't Schip begint volgend seizoen met zijn nieuwe club Melbourne Heart aan de Australische competitie. De voormalig assistent van Ajax en Oranje is niet van plan om een contigent aan Nederlanders in zijn ploeg op te nemen.

"We moeten nog een gevoel kweken bij de toekomstige supporters. De stad in, clinics geven, zieltjes winnen. Melbourne heeft een grote Griekse en Italiaanse gemeenschap, dus ik wil niet met vijf Nederlandse voetballers komen aanzetten. Dat stoot mensen af", zegt Van 't Schip in Het Parool.

"Alle clubs in de A-league werken met hetzelfde budget: 2,5 miljoen Australische dollar. Dat ben je in Europa aan één speler kwijt. De voetbalbond is uiterst voorzichtig, omdat de Australische competitie een paar jaar geleden over de kop is gegaan. Een licentie kost 6,5 miljoen dollar, maar je moet een goed doortimmerd plan hebben. Alles om de clubs gezond te houden."

Bij Melbourne Heart zal de oud-international geassisteerd worden door oud-Ajacied Jesper Olsen. "Ik heb een paar keer met hem gesproken. We delen dezelfde voetbalvisie, we streven met ons elftal een hoog niveau na, met goed positiespel en aanvallen over de vleugels. Daar selecteer ik ook mijn spelers op."