Bennett uitgeschakeld in Spanje

Squasher Dylan Bennett is er in Mallorca niet in geslaagd om de halve finales te bereiken van de Fernando Vidal Salva Memorial 2009. De Eindhovenaar moest in de kwartfinales van het PSA 1 Star toernooi, gedoteerd met tienduizend Amerikaanse dollars, zijn meerdere erkennen in Simon Rosner, de nummer 37 van de wereld.

De als vijfde geplaatste Bennett speelde een goede partij tegen de favoriete Duitser die in Mallorca de plaatsingslijst aanvoert. De 25-jarige squasher domineerde het grootste gedeelte van het duel, maar slaagde er desondanks niet in om de overwinning naar zich toe te trekken. Zowel in de tweede als de derde game verspeelde de Nederlander een ruime voorsprong, nadat hij het eerste bedrijf wel gewonnen had. Het verlies van beide games kwam hem aan het eind duur te staan. Het werd uiteindelijk 11-9, 9-11, 10-12, 11-7 en 5-11.

Met de nederlaag kwam er een einde aan het squashjaar voor Bennett. Ondanks twee toernooizeges op de Professional Squash Association World Tour, in Zweden (juni) en Delft (november), zakte hij van plaats 64 naar plek 71 op de wereldranglijst. In december 2007 stond Bennett nog op de 42e plaats op de mondiale ranking.

Submitter:  Bron: FOK!sport