Uitslagen World Darts Championship dag 1

Vandaag is in het Alexandra Palace in Londen het onofficiële WK Darts begonnen. De eerste ronde gaat over drie gewonnen sets. De voorronde duels zijn een best of 7 legs. Op deze eerste dag kwamen er geen landgenoten in aktie.

Het toernooi werd geopend met de partij tussen Wayne Mardle en Jyhan Artut. Beide spelers waren erg makkelijk in het weggeven van hun legs in de eerste set. Mardle en zijn Duitse opponent verloren twee legs die ze zelf mochten beginnen. Artut trok in de eerste set uiteindelijk aan het langste eind. In de tweede set was het Artut die een ijzersterke pot neerzette en 'Hawai-501' geen enkele kans liet. De Duitser trok de tweede set naar zich toe in 3-0. Ook de derde set ging vrij simpel naar Artut waarmee hij zijn plaats veiligstelde voor de tweede ronde.

Ook titelverdediger Phil Taylor mocht vanavond al in actie komen. De Brit, die bij de bookmakers opnieuw tot de grootste kanshebber wordt geschaard, moest het opnemen tegen Colin Monk. In de eerste set liet Taylor al direct zien dat er met hem opnieuw rekening gehouden moet worden. Hij won de eerste set in straight legs (3-0). De nummer één van de wereld had ook in de tweede set geen enkele moeite met zijn landgenoot. Monk kwam er niet aan te pas en wist ook in de tweede set geen enkele leg binnen te halen. Taylor denderde ook in de derde set over Monk heen en gunde de Brit opnieuw geen enkele leg.



Uitslagen Dag 1

Voorronde:
Per Laursen* - Christian Perez 3-4

Eerste ronde:
Wayne Mardle - Jyhan Artut* 0-3
Dennis Priestley - Kevin McDine* 2-3
Phil Taylor* - Colin Monk 3-0
Robert Thornton - Christian Perez 3-1

* Speler gaat door naar de volgende ronde
** Wedstrijd wordt nog gespeeld


Morgenmiddag vanaf 13:40 uur zal het toernooi worden hervat. Om 15:15 uur zal de eerste Nederlandse deelnemer op het toneel verschijnen. Co Stompé zal het dan moeten opnemen tegen Steve Maish. In de avondsessie zal nog een Nederlander ten tonele verschijnen. Om 21:45 uur zal Jelle Klaasen aan de oche worden verwacht.

Submitter:  Bron: FOK!sport