Reacties op loting Europa League

Vanmiddag werd de loting voor de volgende ronde van de Europa League verplicht. De Nederlandse afvaardiging, Ajax, PSV en FC Twente, lijkt een zware tegenstander te hebben geloot. Hieronder volgen een aantal reacties.

Ajax kwam als eerste uit de koker en werd aan Juventus gekoppeld. Martin Jol, trainer van de Amsterdammers, sprak van een mooie loting. "Zeker voor onze jonge spelers is het mooi dat ze zo'n wedstrijd kunnen spelen. Hopelijk is het interessant voor het publiek en kunnen we thuis voor een vol huis spelen," aldus de oefenmeester. "Juventus is een sterke ploeg. Hun zwaartepunt ligt denk ik voorin, met spelers als Iaquinta, Amauri, Diego en Trezeguet. Of ze te verslaan zijn? Voor Bayern München wel, hebben we vorige week kunnen zien. Maar dat is voor iedere club natuurlijk anders."

Ook PSV werd aan een lastige tegenstander gekoppeld, namelijk Hamburger SV. Volgens Danny Koevermans, spits van de Eindhovenaren, zal het zeker niet gemakkelijk worden. "Dat krijg je nu eenmaal als je verder komt in het toernooi. Er zijn eigenlijk geen gemakkelijke tegenstanders meer in de aanbieding. HSV behoort tot de top van Duitsland. Een elftal met veel kwaliteit."

Ook verdediger André Ooijer gaat er vanuit dat het lastig zal worden. "Het wordt pittig. Hamburger SV is in Duitsland elk jaar weer kandidaat voor een toppositie," liet hij weten, maar zag ook positieve dingen. "Het weerzien met de internationals Joris Mathijsen en Eljero Elia is leuk. Een voordeel is dat we de tegenstander kennen én dat we eerst uit spelen."

FC Twente is de ploeg, die als outsider aan de dubbele confrontatie in de Europa League zal beginnen. De ploeg van trainer Steve McClaren werd namelijk aan Werder Bremen gekoppeld. "Werder is top in Duitsland, speelde vorig seizoen de UEFA Cup-finale en beschikt met onder meer Pizarro, Mertesacker, Frings en Rosenberg over topspelers," aldus de oefenmeester.

Ronnie Stam, verdediger van de Tukkers, kon prima leven met Werder Bremen. "Als club wil je graag Europees voetbal halen om tegen dit soort tegenstanders te spelen. We spelen tegen Werder eerst thuis en dan zullen we een basis willen leggen voor de return. In deze wedstrijden zijn wij de underdog, maar gaan we zeker voor onze kansen."


Praat ook op het forum mee over de loting!