[NHL] Sharks wederom langs Ducks

De San Jose Sharks hebben in een thuiswedstrijd wederom de Anaheim Ducks verslagen. De ploeg die vorig jaar de Sharks uit de play-offs kegelde in de eerste ronde verloor dit seizoen tot nu toe alle drie de wedstrijden tegen de ploeg uit San Jose. Ditmaal werd het 4-1 voor de Sharks.

Man van de wedstrijd werd Joe Thornton met 2 goals en 2 assists. Hij komt hiermee op 48 punten, waarmee hij de leiding in de NHL weer overneemt van Marian Gaborik (New York Rangers). Ook goalie Evgeni Nabokov was goed op dreef met enkele knappe reddingen toen de Sharks moeite hadden met scoren in het begin van de wedstrijd. Hij hoefde slechts een goal toe te staan in 21 schoten op doel. Patrick Marleau maakte een goal en een assist.

De Sharks begonnen sterk in de eerste periode, maar wist hierin niet te scoren. Wel werden er maar liefst 18 schoten op doel geproduceerd en kregen de Ducks nauwelijks echte kansen. De laatste paar wedstrijden speelden de Sharks erg passief, getuige ook de vier nederlagen op rij voor deze wedstrijd, maar daar was na een relatief lange rustperiode van vier dagen niets meer van te merken. Het enige dat op deze periode was aan te merken was dat er niet gescoord werd, ook niet uit een penalty shot van Torrey Mitchell.

In de tweede periode wisten de Ducks de Sharks een stuk beter van hun doel weg te houden, maar juist toen scoorden de Sharks tweemaal. De eerste goal was van Thornton, die een rebound binnen kon tikken. Zes minuten later scoorde Marleau door een schot van verdediger Douglas Murray van richting te veranderen. Voordat de goals vielen maakte Nabokov nog enkele knappe reddingen.

De Ducks begonnen de derde periode goed door al na 34 seconden via Ryan Getzlaf een powerplay-goal te scoren. De Ducks kwamen in de man-meer-situatie doordat Dany Heatley (Sharks) en James Wisniewsky (Ducks) in gevecht raakten en Heatley daarbij zijn stick hard in het gezicht van Wisniewsky drukte. De rest van de periode ging het gelijk op, maar de Sharks trokken de wedstrijd toch naar zich toe via de tweede goal van Thornton, ditmaal in de powerplay. Ook dit was een makkelijker rebound-goal uit een schot van Joe Pavelski. De laatste goal, vier minuten voor het einde van de wedstrijd, was slechts nog van belang voor de statistieken. Devon Setoguchi kon met een hard schot scoren uit een pass van Thornton.

Thornton was logischerwijs tevreden na afloop van de overwinning. "Het is goed om thuis eindelijk weer eens te winnen, dat verdienen de fans. We speelden best aardig. Na hun goal in de derde periode was de bank even nerveus, maar dat is logisch als je vier keer op rij verloren hebt. We pakten het echter goed op daarna." Teamgenoot Marleau kon het daar alleen maar mee eens zijn: "We deden weer een hoop dingen goed die nodig zijn om te winnen, en het is altijd leuk om een wedstrijd binnen je eigen divisie te winnen."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
San Jose SharksAnaheim Ducks4-1
Montreal CanadiensMinnesota Wild1-3
New York IslandersNew York Rangers2-5
Philadelphia FlyersPittsburgh Penguins2-3 (SO)
Atlanta ThrashersDallas Stars6-5 (OT)
Columbus Blue JacketsPhoenix Coyotes1-2 (SO)
Detroit Red WingsTampa Bay Lightning3-0
Calgary FlamesLos Angeles Kings2-1
Edmonton OilersNashville Predators3-6