Vertonghen: "Fluitconcerten zijn Ajax eigen"

Jan Vertonghen, die met Ajax met 1-3 van Anderlecht verloor, loot na gisteren het liefst geen nieuwe Belgische club in de Europa League. "Dan heb ik nog een beetje het gevoel in Europa te spelen."

Tegen de club uit zijn vaderland had Ajax het lastig. "Niemand heeft het echte Ajax enigszins kunnen zien. Dat is wel jammer, want voor eigen publiek wil je wat laten zien. Ik in het bijzonder naar het Belgische publiek ook", vertelde Vertonghen tegen Novum.

Fluitconcerten volgden na een 0-3 achterstand. Iets dat niet nieuw is. "Voor ons niet. Ook als we tegen Barcelona met 0-1 achter komen, zullen er fluitconcerten zijn. Dat is eigen van Ajax. Iedereen moet met het kritische publiek om kunnen gaan. Het is wel een beetje jammer, daar andere jongens meer waardering verdienen."

Nu is Ajax tweede in de groep, waardoor het waarschijnlijk een zware tegenstander loot. "Dat is jammer, want we hebben het doel voorop gesteld om in Europa zo ver mogelijk te komen. Hoe moeilijker de tegenstander is, hoe zwaarder het wordt. Maar we zullen wel zien wat de loting ons schenkt."