Beerens: "Je hebt niets aan die zege"

sc Heerenveen sloot de Europese campagne zeer goed af door in eigen huis van FK Ventspils te winnen: 5-0. Ondanks die ruime zege zijn de Friezen uitgeschakeld voor de knock-outfase van de Europa League.

"Je hebt er niets aan", reageerde een teleurgestelde Roy Beerens op de website van sc Heerenveen. "Dit is een zege met een bijsmaak. Het is balen, maar we wisten dat we afhankelijk waren. We hebben het zelf laten liggen. De manier waarop we het thuis tegen Hertha uit handen hebben gegeven is natuurlijk onvoorstelbaar. Dat had nooit mogen gebeuren."

Ondanks de nare bijsmaak was Beerens wel tevreden over het duel dat na rust losbarstte. Alle treffers werden in het tweede bedrijf gemaakt. De flankspeler was goed voor drie assists.

"Dit is een uitslag die staat en met het oog op de wedstrijden die nog komen heel belangrijk. We gaan met een goed gevoel naar Groningen toe en kunnen daarna PSV nog uit de beker knikkeren. Of dat kan? Jazeker, thuis kunnen we het iedereen lastig maken, dus ook PSV."