Van Marwijk belde Sneijder

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Wesley Sneijder gebeld naar aanleiding van het programma Studio Voetbal. Daarin werd gesuggereerd dat de bondscoach Sneijder vanwege zijn 'haantjesgedrag' niet mee wilde nemen naar Zuid-Afrika.

"Er is een hoop gebeurd en een hoop ophef geweest en daarom vond ik het goed om Wesley even te bellen", reageerde Van Marwijk in De Telegraaf. "Nee, ik hoefde geen lucht te klaren omdat ik achter hem sta."

De middenvelder van Internazionale was blij met het telefoontje. "De bondscoach heeft me op tv verdedigd en telefonisch herhaald dat er geen enkel probleem is. Maar om te zeggen dat de hele affaire uit de wereld is, gaat te ver. In maart volgt er op mijn verzoek een gesprek met de hele spelersgroep."

"Er is in het verleden te veel gelekt", vervolgt de Utrechter. "En vaak nog onjuiste informatie ook. Als de pers de kans krijgt tussen de spelers te komen, hoeven we niet in het vliegtuig te stappen en kunnen we beter thuisblijven."

"We moeten duidelijke afspraken maken", vindt Sneijder. "Ik wil maar met één doel naar Zuid-Afrika toe: om wereldkampioen te worden. En dan moet alles kloppen."