Uitslag CFR 1907 Cluj - PSV

PSV heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Uit werd knap van het Roemeense CFR 1907 Cluj gewonnen. Dankzij doelpunten van Lazovic en Amrabat werd het 0-2 voor de Eindhovenaren.

Beide ploegen maakten er in de sneeuw, ondanks dat er niets meer op het spel stond, voor de kleine groep toeschouwers toch nog een leuke wedstrijd van. Cluj zocht vanaf het startsignaal het vijandelijke doel, maar zodra PSV het tempo omhoog gooide, zorgde de ploeg van Fred Rutten voor het meeste gevaar.

De Roemenen hadden de eerste kans om op voorsprong te komen, maar Cluj-spits Koné zijn kopbal ging naast het doel van Isaksson. Na dit wapenfeit was het de beurt aan PSV. Lazovic scoorde de 0-1 uit een strafschop. Toivonen had vervolgens een paar kansen om de marge te vergroten, maar zijn pogingen lieten het net niet bollen.

Ook na rust ging PSV verder op zoek naar meer doelpunten. Toch wist Cluj met een kopbal van Cabrera bijna op gelijke hoogte te komen. PSV liet zich niet van de wijs brengen en dankzij een doelpunt van invaller Amrabat liep de Eindhovense ploeg uit naar een 0-2 voorsprong.

In de laatste minuten werd er niet meer gescoord, al onderscheidde PSV-doelman Isaksson zich nog met een stijlvolle redding op een vrije trap van Cluj-speler Dica.

Karakteristieken:

CFR 1907 Cluj - PSV 0-2
19' Lazovic 0-1 (pen)
68' Amrabat 0-2

Toeschouwers: 8.000
Scheidsrechter: Ennjimi (Fra)
Stadion: Cluj-Napoca
Gele kaart: Petkovic, Panin, Tony, Leão (CFR 1907 Cluj) Afellay, Toivonen, Rodríguez (PSV)

Opstellingen

CFR Cluj 1907: Petkovic, Tony, Muresan, Cabrera, Panin, Culio, Leão (Traoré/75), Dica, Dubarbier, Koné (Mara/79), Deac

PSV: Isaksson, Marcellis, Rodríguez, Ooijer, Pieters, Afellay (Koevermans/66), Simons, Bakkal, Lazovic (Vukovic/80), Toivonen, Dzsudzsák (Amrabat/46)