Ferrari houdt rentree Schumacher niet tegen

Mocht Michael Schumacher terug willen keren in de Formule 1, dan is Ferrari niet van plan dit tegen te gaan werken. Luca di Montezemolo, topman bij Ferrari, verklaarde: "Het is aan Michael om te beslissen"

De mogelijkheid dat Schumacher terugkeert in de Formule 1 lijkt steeds groter te worden. De problemen die er waren zijn opgelost en naar het schijnt hoeven alleen de contracten nog maar getekend te worden tussen Schumacher en Ferrari. Mocht de Duitser inderdaad voor het team uit zijn thuisland willen gaan rijden, is Ferrari niet van plan dwars te gaan liggen.

Schumacher, die zeven keer wereldkampioen werd, is sinds hij stopte met rijden in 2006 verbonden als adviseur aan Ferrari. Afgelopen zomer zou hij de verongelukte Felipe Massa tijdelijk vervangen, maar door fysieke problemen ging dat op het laatste moment niet door. Schumachers conditie is op dit moment een stuk beter, dus Mercedes (voorheen Brawn GP) probeert hem tot een terugkeer te verleiden.

Mocht Schumacher in 2010 voor Mercedes gaan rijden, moet hij zijn adviseurschap voor Ferrari natuurlijk laten schieten. "Werken voor Ferrari en tegelijkertijd voor één van zijn concurrenten is er niet bij.", aldus Di Montezomolo tegenover Reuters. "Wij willen Schumacher niet ten koste van alles aan onze afspraak houden, als hij besluit een andere weg in te slaan, verliest onze afspraak zijn geldigheid."