Belgische bondsbestuurder schoffeert Nederland

De Belgische bondbestuurder Herman Wijnants heeft de verhoudingen tussen België en Nederland op scherp gezet.

"Ik werk al 30 jaar met Nederlanders. Als je hen een hand geeft, pakken ze een arm". De markante opmerkingen van Wijnants vloeien voort uit de discussie omtrent de duobaan van Dick Advocaat. De bestuurder ging in Het Nieuwsblad zelfs verder. "Als je Nederlanders vervolgens je arm geeft, nemen ze je hele lichaam. Ik ben het gewoon niet eens met die dubbele job van Advocaat omdat het geen goede zaak voor het Belgische voetbal is."

Advocaat reageerde zaterdagavond tegenover De Telegraaf. "Hij kent zelfs het spreekwoord niet, want dat luidt: 'je geeft één vinger en ze nemen je hele hand'. Toch moet deze man eens ernstig bij zichzelf te rade gaan. Wat hij over Nederlanders roept, kan gewoon niet. Zo praat je niet over een heel volk. Je mag toch niet iedereen over één kam scheren."

Binnen de Belgische bond was er ook een stemming over de aanstelling van Advocaat bij AZ. Wijnants legde zich daarbij neer. "Ik ben er niet gelukkig mee en dat heb ik Dick Advocaat gezegd. Ik hoop dat er lessen zijn getrokken."