Button ziet nieuwe puntensysteem wel zitten

Jenson Button kan zich wel vinden in het nieuwe puntensysteem, dat de FIA vanaf volgend seizoen wil gaan hanteren. Dit heeft de Brit, die in 2010 voor McLaren rijdt, aan een Engelse radio-zender laten weten.

In het nieuwe systeem van de FIA krijgt de winnaar van een race 25 punten. De nummer twee en drie krijgen dan respectievelijk twintig en vijftien punten. Op die manier is het dan mogelijk om de hele top tien punten te geven.

"Ik vind het een geweldig idee. Het is toch mooi dat je bij een overwinning vijf punten meer kunt pakken dan de nummer twee. Het is ook belangrijk, want we houden in de Formule 1 allemaal van winnen. Vorig seizoen won ik zes races, maar ik pakte iedere keer maar twee punten meer dan degene achter mij," liet Button weten.

Tot slot liet Button nog weten al uit te kijken naar het nieuwe seizoen. "Op dit moment zit ik nog mijn winterpauze en ben ik dus nog niet officieel begonnen met de voorbereidingen voor volgend seizoen. In februari beginnen we met testen en daar kijk ik erg naar uit."