Challenge Cup: Orion, Lycurgus door na verlies

AB Groningen/Lycurgus en Langhenkel Orion hebben hun tweede wedstrijd verloren in de tweede ronde van de Challenge Cup. Desondanks zijn beide teams wel door.

Langhenkel Orion had na de 3-0 thuiswinst van vorige week aan het winnen van één set voldoende. Dit bleek nog lastig genoeg, aangezien het Turkse Ankara de eerste twee sets wist te winnen, 25-20 en 25-23. Orion was ook in de derde set niet bij machte om deze naar zich toe te trekken (22-25), waardoor een golden set noodzakelijk was. Deze set, die tot de vijftien punten ging, kon Orion wel winnen (15-11), waardoor ze zich plaatsten voor de derde ronde.

Ook Lycurgus had zijn eerste wedstrijd gewonnen, in Slovenië werd er met 3-1 van Kranj gewonnen, waardoor men aan het winnen van twee sets voldoende had om zich te plaatsen voor de derde ronde. Lycurgus liet er geen gras over groeien en pakte de eerste twee sets met twee keer 25-21, waardoor plaatsing zeker was. Hierna liet de Groningse formatie de teugels een beetje vieren, waardoor de wedstrijd uiteindelijk nog verloren werd.

Submitter:  Bron: FOK!sport