Advocaat: "Moeten Europees voetbal halen"

De kogel is door de kerk: Dick Advocaat is de rest van het seizoen de hoofdcoach van AZ. De Hagenaar is uiterst blij met zijn aanstelling bij de Alkmaarse club. Advocaat vindt dat hij Europees voetbal moet veiligstellen met de landskampioen.

De Belgische bondscoach reageerde tegenover AZ TV op zijn nieuwe functie in Alkmaar. Advocaat wilde iets naast het bondscoachschap doen. "Het ging alweer een tijdje geleden erg bij me kriebelen. Daarom hadden we afgesproken dat als er eventueel iets zou komen of gebeuren, ze mij daar de gelegenheid voor moesten geven. Ik wist niet dat AZ zou komen, maar het is een bijkomstigheid dat ik in juni ook al met ze heb gepraat."

AZ kan het kampioenschap wel vergeten. Daarom heeft de Hagenaar andere doelstellingen voor de club. "Ik weet niet eens wat de doelstellingen zijn, maar bij een ploeg als AZ gaat het maar om één ding en dat is winnen, dat is duidelijk. Europees voetbal moeten we halen, anders hebben we het niet goed gedaan."

Advocaat weet wat hij in Alkmaar kan verwachten. "Ik weet van AZ net zoveel als van alle andere ploegen, ik zie alle wedstrijden op tv, dus wat dat betreft heeft AZ geen geheimen voor me."



Meer discussies over AZ vind je op het forum