FIH-baas: "Champions Trophy om de twee jaar"

Afgelopen week werd in Australië de Champions Trophy gespeeld, die door het thuisland werd gewonnen. Daarnaast werden er door de Internationale Hockey Federatie (FIH) enkele belangrijke beslissingen genomen met betrekking tot de diverse competities.

De voorzitter van de FIH, Leandro Negre, zei dat de structuur van de competities op de schop gaat. Dit van zowel het WK, de Champions Trophy als de andere competities. "We willen toe naar elke twee jaar een Champions Trophy in plaats van elk jaar. Ook willen we toe naar een format met acht in plaats van zes teams. Dat betekent dat je echt halve finales kunt spelen. We denken aan het gebruiken van wildcards," zei Negre tegen Sportweek over de mogelijke veranderingen bij de Champions Trophy.

"We zijn aan het denken over de zogenaamde World Series. Het is een naam die nog niet officieel is, maar het komt er op neer dat het een soort mondiale versie van de EHL moet worden," aldus Negre, die ook inging op het gebruik van de videoscheidsrechter bij het hockey waarover veel werd geklaagd tijdens het toernooi.

"Natuurlijk moet er nog naar worden gekeken en kan het altijd beter. Maar goed, herinner je je nog die voetbalwedstrijd tussen Frankrijk en Ierland? Die goal met de hand van Thierry Henry waardoor Frankrijk en niet Ierland naar het WK gaat? Weet je wat de pers in Spanje zegt? ‘Alsjeblieft, doe als in het hockey en maak gebruik van die videoscheidsrechter'. Dat is de toekomst.'"