Locatelli beëindigt carrière

Roberto Locatelli stopt met motorrijden op niveau. Na twintig jaar actief te zijn geweest op de nationale en internationale wegracecircuits heeft hij besloten dat het genoeg is geweest. De Italiaan reed maar liefst zestien jaar rond in de motorwereld

Locatelli stond maar liefst 244 keer aan de start in de 125 en 250cc klasse en wist hierbij twee keer de wereldtitel in de wacht te slepen.

Ondanks een ernstige valpartij in 2007 tijdens de trainingen net voor de Grand Prix op het circuit van Jerez, waarbij hij ernstig gewond raakte en bijna om het leven kwam, maakte de temperamentvolle Italiaan enkele maanden later al weer zijn comeback op het circuit en zelfs toen kwam hij nog geregeld voor in de top tien.

Locatelli vertelde enkele dagen geleden in een interview met de Italiaanse krant Eco di Bergamo dat de tijd is gekomen om met pensioen te gaan als coureur en plaats te maken voor de jongere coureurs. Locatelli vertelde ook binnenkort te gaan trouwen, en als het even meezit aan kinderen te beginnen.