V. Bommel:"Oranje heeft beste aanval ter wereld"

Op de website van OnsOranje steekt Mark van Bommel de loftrompet op over het Nederlands elftal.
Van Bommel heeft het op de site over 'hogeschoolvoetbal' dat Oranje tijdens de kwalificatiereeks voor het WK heeft laten zien. Ook noemt hij de aanval van Oranje de beste ter wereld.

"Je kunt per positie wel eens een ander neerzetten, maar iedereen weet wat hij doen moet, op welke positie ook. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten. Maar het grootste gedeelte, de basis en de taken die bij de positie horen, worden gewoon overgenomen," aldus Van Bommel die zegt dat de kwaliteiten van het huidige Nederlandse team in de frontlinie ligt.

"Als iedereen zijn taak uitvoert, hebben wij jongens voorin lopen die elke wedstrijd kunnen beslissen. En die zeven jongens die daarachter spelen, moeten beseffen, dat ze voor die vier moeten werken. Als dat goed gaat, heb je een topelftal. Ik zie geen enkel ander land dat die kwaliteiten voorin heeft lopen. Zelfs Brazilië heeft dat volgens mij niet. Ik denk dat dit de clou is."

Over Edwin van der Sar zei van Bommel overigens: "Op dit moment is hij in mijn ogen nog steeds de beste keeper van de wereld. Noem mij maar een betere keeper."