Sauber: "Ervaren rijder naast rookie"

Peter Sauber kan zich na het verzekeren van een plaats op de startgrid bezig gaan houden met het vastleggen van sponsors en het aantrekken van coureurs. In de bolides wil de Zwitser naast een ervaren rijder een rookie inzetten.

Vele namen worden inmiddels bij de renstal genoemd. Zo zijn Nick Heidfeld, Jarno Trulli, Heikki Kovalainen, Giancarlo Fisichella, Pedro de la Rosa, Christian Klien, Anthony Davidson en Kamui Kobayashi al in diverse media genoemd.

"De laatste weken hebben vele coureurs bij ons gevraagd, maar we konden niet echt onderhandelen, omdat we geen plaats op de grid hadden," zei Sauber tegen het Duitse SID. "Ik wil geen namen noemen, maar wel melden dat ik er vanuit ga dat we een ervaren rijder en een nieuwkomer aan gaan trekken. In het verleden hadden we vaak die mix en dat werkte prima."

De Zwitser meldde tevens dat hoewel BMW formeel niets meer met de renstal te maken heeft nu het bedrijf achter de schermen nog steeds meehelpt. "De leidende mensen bij BMW ondersteunen ons nog steeds. Zo hebben ze ons contacten gegeven van sponsoren die ook van belang voor ons zouden kunnen zijn."