Tung hoopt dat Genii Renault koopt

De manager Bert Winkler van Ho-Pin Tung heeft toegegeven dat de mogelijke verkoop van Renault samenhangt met de test die de Chinese Nederlander deze week bij het Franse team gehad heeft. Zowel Genii als Prodrive lijken in de race te zijn om de renstal over te nemen.

Het eerste bedrijf, Mangrove, is eigendom van Gerard Lopez die samenwerkt met Genii. Lopez heeft ook Gravity, waar Tung onder contract staat, in handen. "Hoe de deal wel tot stand is gekomen, kan ik nu niet zeggen," zei Winkler. "Het enige wat ik wil bevestigen is dat wij in de loop der jaren een aantal goede partners gevonden hebben, die ons steunen en waar Gerard Lopez met Gravity Sports Management één van is."

"Dit is voor ons ook een heel spannende tijd. Mogelijk ligt er een toekomst voor Ho-Pin in de Formule 1 in het verschiet. Maar voor het zo ver is, moeten er eerst een heleboel dingen op de plaats vallen. Het is fantastisch dat Gerard Lopez zo zijn nek uitsteekt. Nu is het vingers kruizen en hopen dat de euro de juiste kant opvalt."