Uitslag FC Timisoara - Ajax

Ajax heeft zich als eerste Nederlandse club verzekerd van Europees voetbal na de winterstop. Het is zeker van de volgende ronde in de Europa League na een zege op FC Timisoara.

De start van Ajax was dramatisch. Al na twee minuten kon Bosur helemaal vrij naar het doel lopen en de pass naar de tevens vrijstaande Goga zorgde ervoor dat Timisoara al snel kon scoren. Al een minuut later kreeg Ajax een kans op de gelijkmaker, maar Pantelic schoot net voorlangs. Toch konden de Roemenen niet lang van de voorsprong genieten, want Suárez scoorde in de achtste minuut de 1-1. Timisoara kreeg na een kwartier een goede mogelijkheid om wederom op voorsprong te komen, toen Stekelenburg een bal losliet. Pantelic slaagde er net op tijd in om op te ruimen. Daarna golfde het spel op en neer en beide ploegen kregen de ruimte om regelmatig dreigend te worden. Echte kansen werden echter niet gecreëerd.

In de eerste minuut na rust kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Na een vloeiende aanval maakte Pantelic het koel af. Een paar minuten later leek het duel definitief beslist te worden toen de doorgebroken Suárez werd neergehaald en Timisoara met 10 man verder moest. De daarbij behorende penalty werd echter gemist door de Uruguayaan. Na bijna een uur spelen kreeg Ajax wederom een grote kans op de beslissing, maar Suárez schoot voor bijna open doel in het zijnet.

In de 61e minuut werd de wedstrijd dan toch beslist. Keeper Pantillimon haalde de doorgebroken Suárez neer en Timisoara moest daardoor verder met negen man. Ook de tweede poging van Suárez vanaf elf meter leverde geen succes op. Dit keer keerde de ingevallen doelman Taborda zijn schot. Tegen negen man had Ajax uiteraard een groot overwicht, maar het slaagde er niet in het duel op slot te gooien. In gevaar kwam het ook niet meer, waardoor de wedstrijd met 1-2 gewonnen werd.

FC Timisoara – Ajax 1-2