Ricciardo wil testrol bij Red Bull

Daniel Ricciardo heeft zijn zinnen gezet op een test- en reserverol bij Red Bull Racing. De 20-jarige Australiër test deze week voor de Oostenrijkse renstal en ging dinsdag in Jerez als vierde van de twaalf coureurs rond.

Ricciardo reed in Spanje 113 ronden en was daarmee de actiefste rijder van de dag. Volgend jaar komt hij uit in de World Series by Renault 3.5, maar wil daarnaast ook de derde coureur bij Red Bull worden. "Het zou fantastisch zijn om dat te doen," zei hij tegen Autosport. "We zien eerst wel hoe de test verloopt en mocht het goed gaan dan kan de positie voor het grijpen zijn."

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was onder de indruk van de Australiër. "Onze engineers waren al blij met zijn simulator test en nu heeft hij ook een goede eerste dag in de auto gehad. Hij heeft meer dan 110 ronden gereden en vertoonde geen spoor van vermoeidheid. Zelfs een spin bracht hem niet uit zijn ritme. Hij is een jong talent dat zich goed ontwikkeld. We zullen de test analyseren en daarna in de winter een besluit nemen over onze test- en reserverijder."