Deal Red Bull met Renault nog niet 100% rond

De winter in de Formule 1 is al enige tijd aan de gang en als een van de weinig teams heeft Red Bull Racing nog geen contract met een motorleverancier voor 2010. Het probleem is dat Renault nog niet weet of het in de F1 blijft bestaan, maar ook de gelijkheid in motoren is voor het bedrijf van belang.

Teambaas Christian Horner stelt dat zijn renstal duidelijk wil hebben wat Renault gaat doen en of de FIA er in slaagt om de prestaties van de motoren voor 2010 gelijk te trekken. Volgende week van een F1-commissie van de autosportbond bijeen komen om te onderzoeken wat er op dit gebied mogelijk is voor volgend jaar.

Op de voorlopige inschrijflijst van de FIA prijkt achter Red Bull Racing de naam van Renault als leverancier, maar volgens de Oostenrijker moet daar weinig waarde aan worden gehecht. "We moeten volgens de regels verplicht een motor opgeven, maar deze mogen we tot de start van de eerste race nog wijzigen. We zetten een motor op de lijst en momenteel is dat, wachtend op de bevestiging van Renault, de Renault-motor."

Het Franse bedrijf wil zeker weten dat de motorprestaties in 2010 gelijk worden getrokken en wacht daarom met nieuws. Voor Red Bull is dat geen reden om actief op zoek te gaan naar een andere leverancier van krachtbronnen. Een deal met Mercedes is vanwege een overeenkomst van dat bedrijf met McLaren uitgesloten. Ook Cosworth lijkt geen optie meer voor Horner. "In principe hebben we een akkoord met Renault en hopelijk wordt alles volgende week afgerond."