Buijs: "Van den Bergh verdient tweede kans"

Ricky van den Bergh is bij ADO Den Haag 'persona non grata'. De aanvaller heeft het vooral verbruid bij trainer Raymond Atteveld. Aanvoerder Danny Buijs springt echter in de bres voor de Hagenaar.

De emoties liepen hoog op na de forse thuisnederlaag van ADO Den Haag tegen PSV: 1-5. Van den Bergh moest met rood van het veld en zijn trainer laakte de houding van de aanvaller. Van den Bergh, afgelopen seizoen overgekomen van Heracles Almelo, werd geschorst en deed vervolgens een boekje open over zijn trainer. Hij zou spelers aan de oren trekken.

ADO-aanvoerder Danny Buijs baalde tegenover Voetbal International over het besluit rondom Van den Bergh. "Laat ik het zo zeggen: in de zaak rond Ricky heeft iedereen fouten gemaakt. Rick zelf ook. Er zijn toch alleen maar verliezers? Rick baalt, want hij speelt in het tweede. De trainer kan niet blij zijn, want hij mist een goede speler. En wij als elftal hadden hem goed kunnen gebruiken."

Omdat ADO er met een zestiende plek niet te best voorstaat, hoopt Buijs dat de spits een tweede kans krijgt. "Ik hoorde dat Ricky in de winterstop transfervrij mag vertrekken, maar hoop niet dat het waar is. Dat heb ik intern aangegeven. ADO Den Haag wil omhoog als club, nou, dan heb je goede voetballers nodig. Ricky van den Bergh verdient een tweede kans."