Guardiola: "Koppositie Real verbaast me niet"

Zondagavond zit het voetbalgekke Spanje op het puntje van zijn (stadion)stoel. Regerend landskampioen FC Barcelona ontvangt dan in El Clasico aartsrivaal Real Madrid. Barça-coach Josep Guardiola vindt de huidige positie van De Koninklijke allesbehalve vreemd.

"Het is niet gek dat Real eerste staat, zij gaven immers 270 miljoen euro uit afgelopen zomer", zegt de succesvolle Catalaanse trainer in Marca. De concurrenten bezetten momenteel plaats één en twee, met Barcelona als naaste concurrent met slechts één puntje minder.

Bij winst zijn de Azulgrana weer de trotse koplopers van de Spaanse Liga. De generale repetitie in de Champions League tegen Internazionale (2-0 winst) verschaft de club in ieder geval al veel vertrouwen. Inter werd door hogeschool-voetbal van de mat getikt.

Over die wedstrijd, die zonder de sterspelers Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic werd gewonnen: "Ik ben heel tevreden, dat heb ik ook persoonlijk tegen mijn spelers gezegd. Nu moeten we het afmaken tegen Dinamo Kiev. Het is lekker om niet van andere clubs afhankelijk te zijn."

Of Guardiola twijfelde de sterren toch in te brengen? "Was het echt spannend geworden, had ik het misschien overwogen." Zondagavond spelen de twee vedettes wellicht wel allebei, net als Real-galactico Cristiano Ronaldo, om 19:00 uur in het Camp Nou.