N.Technology verliest rechtszaak van FIA

Het Franse gerechtshof heeft vandaag de zaak van N.Technology tegen de FIA afgewezen. Het Tribunal de Grande Instance in Parijs wees de beschuldigingen van N.Technology, dat eigendom is van MSC, over een vreemde selectieprocedure van nieuwe F1-teams de prullenbak in.

De FIA gaf een verklaring uit over de uitslag van het proces: "Het Tribunal de Grande Instance in Parijs heeft de selectieprocedure van de FIA om nieuwe teams te selecteren voor het wereldkampioenschap Formule 1 in 2010 overeind gehouden en het proces dat aangespannen was door het Britse bedrijf MSC dat een van de niet-succesvolle kandidaten was, afgewezen."

"Het hof wijst alle punten van MSC af en veroordeelt het bedrijf tot het betalen van de kosten die de FIA voor de rechtszaak gemaakt heeft," zo gaat de verklaring verder. "MSC was één van de vijftien nieuwe bedrijven die zich aangemeld hadden voor het kampioenschap in 2010. De selectieprocedure van de FIA was een proces dat op alle punten secuur uitgevoerd werd met hulp van Deloitte & Touche op financieel gebied en met behulp van andere technische experts."