Donington Park houdt hoop voor 2010

Donington Ventures-baas Simon Gillet houdt nog steeds hoop dat Donington Park de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2010 kan organiseren. Mocht er een investeerder gevonden worden dan kunnen de plannen van het onder curatele gestelde bedrijf alsnog doorgang vinden.

Om de race doorgang te kunnen laten vinden is 90 miljoen pond benodigd. Voor 2010 50 miljoen en voor een jaar later nog eens 40 miljoen. "Volgend jaar is nog steeds mogelijk, al is het constructiewerk dan nog niet helemaal af. Alleen de essentiële dingen voor een race zoals de pits, race control en de baan doen we dan en daar hebben we nog genoeg tijd voor," zei Gillet.

"De beslissing moet echter wel snel genomen worden en dit is een goede mogelijkheid voor iemand. Waar ter wereld kan je een Grand Prix kopen? Hier wel, in potentie. Als iemand rondloopt met het geld om dit te kunnen doen, dan is dit een unieke kans om de Britse Grand Prix te stelen. En Silverstone is niet van plan om voor één jaar in te stappen, dus moeten we de race voor 2010 veiligstellen. Niemand, zeker ik niet, wil de Britse Grand Prix verloren zien gaan."

De curatoren zijn momenteel in gesprek met zes potentiële investeerders. Hierdoor is de kans redelijk groot dat een nieuwe partij het beheer van het circuit overneemt en er in gaat investeren.