Koeman: "We hebben er alles aan gedaan"

Ronald Koeman zag 'zijn' AZ gisteravond 0-0 spelen tegen het stugge Olympiakos Piraeus. De Alkmaarders streden voor iedere meter, maar tot grote kansen leidde dit niet.

Door de remise is AZ uitgeschakeld voor de achtste finales van de Champions League. Over twee weken ontmoeten de manschappen van Koeman Standard Luik en bij winst plaatsen ze zich voor de Europa League. "We hebben een redelijk goede wedstrijd gespeeld", verklaarde Koeman tegenover de camera van de NOS.

"We waren vooral gevaarlijk tijdens de omschakelmomenten, waarbij we drie kleine kansjes creëerden. Jeremain (Lens, red.) kreeg de grootste, maar het was in de laatste fase van de aanval allemaal net niet. We hebben er wel alles aan gedaan."

Koeman zag aanvoerder Stijn Schaars uitvallen met een ribblessure. "Hij kreeg een tik op de ribben. Hij had er al eerder last van, maar ik verwacht geen consequenties voor komend weekend.", aldus de oefenmeester.

Olympiakos speelde vooral om geen treffers tegen te krijgen en kwam zelf nauwelijks tot kansen. "Je voelt je als ploeg niet minder, maar ik respecteer ze wel. Ze kunnen wel verdedigen en de wijze waarop ze op de nul spelen, kunnen wij nog wat van leren."