Donington Ventures onder curatele gesteld

Het bedrijf dat het circuit Donington Park leaset, Donington Ventures Leisure Ltd., is in surseance van betaling gegaan. Het bedrijf kwam in de financiële problemen toen een poging om geld op te halen voor de renovatie van Donington Park waren mislukt.

Het Britse circuit zou de komende zeventien jaar de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië mogen organiseren en moest daarvoor grondig worden verbouwd. Hoewel het geld nog moest binnenstromen werd de verbouwing al gedeeltelijk aangevangen. Hierdoor is er op dit moment op het circuit geen wedstrijd te organiseren.

Begbies Traynor is nu benoemd tot curator van het bedrijf en hoopt het te kunnen redden. "We hebben goede hoop dat de Grand Prix van 2011 wel op het circuit gehouden kan gaan worden. We zoeken een koper voor het bedrijf en kijken of we de Formule 1 hier naar toe kunnen halen door een financier voor het project te vinden. Het blijft een fantastische locatie met een vliegveld en een autosnelweg vlakbij," zegt Nigel Price van Begbies Traynor. "Er zijn mensen met een visie nodig en we zijn dan ook erg geïnteresseerd om met potentiële partners te praten."

Donington Ventures leasete in 2007 het circuit van Wheatcroft & Sons Ltd van wijlen Tom Wheatcroft. Mocht geen koper van het bedrijf worden gevonden dan gaat het eigendom van de lease terug naar Wheatcroft. En zelfs al wordt er een koper gevonden dan blijft de vraag of de Formule 1 ooit zal rijden op Donington Park, want Bernie Ecclestone is ook in gesprek met Silverstone over een nieuw contract.