'Räikkönen wellicht nog naar Mercedes'

Het lijkt erop dat de Fin Kimi Räikkönen dit jaar geen stoeltje zal weten te bemachtigen in de Formule 1. Zijn hoge salariseisen stonden al onder meer een stoeltje bij McLaren in de weg nadat zijn contract bij Ferrari werd afgekocht. Er bestaat echter nog een kleine kans dat hij volgend jaar toch nog op de Formule 1-grid staat.

Volgens de manager van de ex-wereldkampioen, Steve Robertson, zou Räikkönen wel oren hebben naar een plek bij Mercedes, mits het team hem een auto kan leveren waarmee hij voor de titel kan strijden. "Als Kimi geen competitief stoeltje kan krijgen in de Formule 1, waar hij races en het kampioenschap mee kan winnen, hoeft hij het niet voor het geld te doen", aldus Robertson tegen Autosport. "Hij rijdt omdat hij wil winnen. Als dat dit jaar niet lukt zou hij liever een jaar aan de kant staan om in 2011 terug te keren."

"Als Mercedes GP ons kan overtuigen dat ze Kimi een kans kunnen geven waar hij tevreden mee is, als hij voelt dat hij er voor de titel kan gaan... Zeg nooit nooit. Er zijn altijd mogelijkheden."