Uruguay pakt laatste WK-ticket

Uruguay heeft zich als 32ste, en laatste, land geplaats voor het WK in Zuid-Afrika. De Zuid-Amerikanen speelden in Montevideo met 1-1 gelijk tegen Costa Rica, wat genoeg was na de 0-1 winst in Costa Rica.

In een kolkend Estadio Centenario begonnen de teams de wedstrijd om de laatste ticket. Er waren kansen over en weer, maar beide teams konden het net niet vinden. Onder andere Suarez en Forlan hadden het vizier niet op scherp staan.

In de tweede helft was het Uruguay dat de score opende in de zeventigste minuut. Een voorzet van rechts werd door de ingebrachte spits Abreu binnen gekopt. Uruguay waande zich na de goal al geplaatst en liet de concentratie wegslippen. Echter vier minuten na de treffer werd het 1-1 door een afstandsschot van Centeno. In het laatste kwartier liep de spanning op, maar Costa Rica kon niet echt gevaarlijk meer worden.

Uruguay was er in Japan en Zuid-Korea voor het laatst bij. Ze wisten zich maar een keer te plaatsen voor de afgelopen vier hoofdtoernooien. Komende zomer zijn ze er dus wederom bij.

Submitter:  Bron: FOK!sport