Piquet jr. mogelijk naar Force India

Silly Season is volop aan de gang in de Formule 1 en hierbij komen verrassende zaken bovendrijven. Nelson Piquet jr. is naar eigen zeggen in onderhandeling met Force India over een stoeltje voor 2010.

De Braziliaan crashte opzettelijk in de Grand Prix van Singapore in 2008, waardoor zijn toenmalige Renault-teamgenoot Fernando Alonso de race kon winnen. Voor crashgate zijn inmiddels voormalig teambaas Flavio Briatore en voormalig hoofdengineer Pat Symonds gestraft. Piquet jr. leek persona non grata te in de Formule 1, maar het tij lijkt gekeerd.

Piquet jr. leek naar de NASCAR Truck Series te vertrekken, maar inmiddels is er twijfel bij de Braziliaan. "Ik ben dichtbij een contract bij Force India, maar NASCAR is ook interessant. Ik weet nog niet precies wat ik wil. Ik wil geen beslissing nemen zonder te weten hoe het er in Amerika aan toegaat. Natuurlijk is de Formule 1 technologisch gezien veel hoogwaardiger, maar het gaat erom of je er plezier in hebt. Of het nou karts is of NASCAR. Het gaat om de competitie," melde hij tegen televisiezender Globo.