[NHL] Lightning op play-offkoers

De Tampa Bay Lightning hebben hun puntenreeks verlengd naar zes wedstrijden. De Phoenix Coyotes werden in een uitwedstrijd met 4-1 verslagen, waardoor de Lightning in de laatste zes wedstrijden minimaal een punt haalden (4-0-2).

Man van de wedstrijd was Mike Smith. Hij wist de bij vlagen dominerende Coyotes op een enkele goal te houden in 31 schoten op doel. Vincent Lecavalier nam een groot deel van de aanvallende productie op zich: hij maakte twee goals en gaf een assist. Alex Tanguay maakte een goal en gaf twee assists.

De eerste goal kwam op naam van Lecavelier; hij schoot een backhander vanuit de rechtercirkel langs goalie Jason LaBarbera, die slechts vijftien van de negentien schoten op doel stopte. Met nog vier minuten te gaan in de eerste periode maakte Alex Tanguay de 2-0 in een vijf-tegen-driesituatie. Hij schoot een rebound van een schot van Ryan Malone binnen. In de laatste minuut van de eerste periode scoorde verdediger Adrian Aucoin nog de enige goal voor de Coyotes.

In de tweede periode herstelde Martin St. Louis de marge van twee door zijn eigen rebound binnnen te schieten, waarna Lecavelier de wedstrijd halverwege de derde periode definitief besliste. "Die gasten zijn de ruggengraat van ons team," zei Smith over St. Louis en Lecavelier. "Als zij offensief hun bijdrage leveren wordt winnen een stuk gemakkelijker."

Phoenix speelde het grootste deel van de wedstrijd met een verdediger minder. Jim Vandermeer werd aan het einde van de eerste periode voor de rest van de wedstrijd geschorst vanwege een boarding penalty op Kurtis Foster. Dit, gecombineerd met blessures voor verdedigers Zbynek Michalek, Kurt Sauer en Ed Jovanovski zorgde ervoor dat er een vrij onervaren verdediging op het ijs stond.