Twee keer Oranje-goud op seniorentennistoernooi

Van 9 tot en met 15 november werden in Perth, Australië, de ITF Individual Super Seniors World Championships georganiseerd. Nederlander Hans Adama van Scheltema was als eerste geplaatst in de heren 60+ en hij wist te winnen. In het damesenkel 65+ wist Ellie Krocké een gouden medaille te behalen.

Er werd gespeeld in de leeftijdsgroepen heren 60 tot en met 85 jaar en dames 60 tot en met 80 jaar. Diverse Nederlanders namen deel aan dit individuele wereldkampioenschap voor veteranentennissers.

Na een bye in de eerste ronde nam Adama van Scheltema het op tegen de Noor Bjorn Melle. Hij won deze wedstrijd overtuigend met 6-0 en 6-0. De partijen die daarop volgde won hij ook overtuigend en zonder setverlies. In de finale nam Adama van Scheltema het op tegen de als elfde geplaatste Terry Smith uit Australië. Ook deze partij wist Adama van Scheltema overtuigend te winnen (6-0 en 6-3), waarmee de eerste gouden medaille voor Nederland een feit was.

Ook in het damesenkel was er succes voor Nederland. De ongeplaatste Krocké begon bij de dames ook met een bye in de eerste ronde en bereikte net als Adama van Scheltema zonder setverlies de finale. In de finale was zij te sterk voor de als eerste geplaatste Duitse Heide Orth en won met 7-6 (6) en 6-2. Daarmee werd de tweede Nederlandse gouden medaille behaald.

Submitter:  Bron: FOK!sport