Silly Season 2010

Elke maand zullen wij de Silly Season-geruchten voor 2010 op een rijtje zetten. Uiteraard hebben we buiten dit overzicht altijd de laatste nieuwtjes.

Na de aankondiging vandaag dat Mercedes Brawn GP overneemt is het aanblijven van wereldkampioen Jenson Button hoogst onzeker geworden. De Duitse autofabrikant lijkt twee landgenoten als coureurs te willen strikken. Te weten Nico Rosberg en Nick Heidfeld.

Wat Button gaat doen is nog niet bekend. Rubens Barrichello verlaat het team en gaat rijden voor Williams. Samen met Nico Hülkenberg gaat de Braziliaan een team vormen.

Wat Kazuki Nakajima betreft is er veel onduidelijkheid. De Japanner reed bij Williams dankzij Toyota, maar dat stopt met de F1. Ook Jarno Trulli en Timo Glock zijn door dit besluit vrij om te gaan en staan waar ze willen. Vooral Glock wordt vaak genoemd, met name bij Renault F1. De Franse renstal weet nog niet zeker of ze in 2010 doorgaan. Wel hebben ze Robert Kubica al vastgelegd.

Slechtst bewaarde geheim tijdens het afgelopen jaar was toch wel de deal tussen Ferrari en Fernando Alonso. Ondanks een doorlopend contract bij de Italiaanse renstal moet Kimi Raïkkönen plaatsmaken voor de Spanjaard. De Fin bleek te duur voor Brawn GP, wat nu dus Mercedes Grand Prix is. De herstellende Felipe Massa mag volgend jaar gewoon terugkeren bij het team.

Bij McLaren is Lewis Hamilton onomstreden maar het stoeltje naast hem wordt aan vele coureurs toegeschreven. Zo zouden Button, Rosberg en Nick Heidfeld alle drie kans maken op het stoeltje van Heikki Kovalainen.

De renstallen van Red Bull lijken weinig te veranderen. Bij Red Bull Racing zijn Sebastian Vettel en Mark Webber allang bevestigd. Bij Torro Rosso is het slechts een kwestie van tijd lijkt het op dit moment. Sébastian Buemi is bevestigd inmiddels en iedereen verwacht dat Jaime Alguersuari ook mag blijven bij het team.

Force India heeft nog geen officiële keuze gemaakt maar daar lijken Adrian Sutil en Vitantonio Liuzzi aan te mogen blijven. Al lijkt een terugkeer van Giancarlo Fisichella ook niet uitgesloten.

Over de nieuwe teams (Campos, Manor en Team USF1) is nog weinig bekend. Wel gonst het er van de geruchten en werd Bruno Senna door Campos gepresenteerd voor 2010. Verder is bekend dat Lotus een coureur voor 2010 vastgelegd heeft, maar het team maakt nog niet bekend wie dat is.

TeamNaamNat.Team 2009Hoe zekerPos. 2009
Mercedes GPJenson ButtonGBR Brawn GPOnzeker1
Nico RosbergGER WilliamsRedelijk7
Nick HeidfeldGER BMW SauberRedelijk13
Red Bull RacingMark WebberAUS Red Bull RacingBevestigd4
Sebastian VettelGER Red Bull RacingBevestigd3
McLarenLewis HamiltonGBR McLarenBevestigd5
Kimi RaïkkönenFIN FerrariRedelijk6
Jenson ButtonGBR Brawn GPZeer1
Heikki KovalainenFIN McLarenGerucht12
FerrariFelipe MassaBRA FerrariBevestigd11
Fernando AlonsoESP Renault F1Bevestigd9
WilliamsRubens BarrichelloBRA Brawn GPBevestigd3
Nico HülkenbergGER GeenBevestigd-
Renault F1Robert KubicaPOL BMW SauberBevestigd14
Romain GrosjeanFRA Renault F1Redelijk23
Timo GlockGER ToyotaRedelijk10
Force IndiaAdrian SutilGER Force IndiaZeer17
Vitantono LiuzziITA Force IndiaRedelijk22
Giancarlo FisichellaITA Force India/FerrariRedelijk15
Toro RossoJaime AlguersuariESP Toro RossoZeer24
Sébastien BuemiSWI Toro RossoBevestigd16
CamposBruno SennaBRA GeenBevestigd-
Nelson Piquet jr.BRA GeenZeer21
Pedro de la RosaESP GeenRedelijk-
Manor GPAnthony DavidsonGBR GeenRedelijk-
Takuma SatoJAP GeenRedelijk-
Christian KlienAUT GeenRedelijk-
Team US F1Alexander WurzAUT GeenRedelijk-
Graham RahalAUT GeenRedelijk-
Jacques VilleneuveCAN GeenRedelijk-
Submitter:  Bron: FOK!sport