Van Nistelrooy staat open voor Oranje

Ruud van Nistelrooy heeft nog steeds het WK voetbal in Zuid-Afrika in vizier. Over deelname heeft hij echter nog niet gesproken met bondscoach Bert van Marwijk.

"Daar wil ik spelen. Ik heb daar nog niet met de bondscoach over gesproken, maar dat hoeft ook niet. Ik moet er klaar voor zijn en dat moet ik het hem tegen die tijd laten weten. Dat zou ook een reden zijn om eventueel Madrid in januari te verlaten. Als ik te weinig aan spelen toekom, dan moet de toekomst uitwijzen wat ik dan moet doen."

Vorige week speelde Van Nistelrooy weer eens negentig minuten tegen Alcorcon. Ondanks een overwinning werd Real Madrid uitgeschakeld in de Copa Del Rey. "Voorlopig ben ik nu de eerste 90 minuten zonder fysiek ongemak doorgekomen. Ik was heel blij dat ik na afloop geen enkel fysiek ongemak had. Vooral omdat ik weet dat ik daar nu weer mee doorkan. Nu moet de bal nog in het netje."

Over zijn toekomst bij Real Madrid wil Van Nistelrooy nog geen beslissing nemen. "Mijn rol moet de komende maanden blijken. Ik wil pas in januari de balans opmaken. Als ik mijn niveau terughaal, kan ik de concurrentie met iedereen aan. Ik ben gewend om in de basis te staan, bij alle clubs waar ik tot nu toe speelde, dus dit moet niet te lang gaan duren. Maar ik denk nog nu nog niet aan andere clubs."