Van Buuren tot 2012 bij FC Den Bosch

FC Den Bosch en Kees van Buuren zijn een contract overeengekomen dat de verdediger tot medio 2012 aan de club verbindt. Het contract heeft de duur van tweeënhalf jaar en zal op 1 januari 2010 ingaan.

Afgelopen zomer verliet Van Buuren na elf seizoenen FC Utrecht transfervrij om in de Brabantse hoofdstad te gaan voetballen. Fred van der Hoorn, manager voetbalzaken van FC Den Bosch: "Kees heeft aangetoond een kittige en snelle rechtervleugelverdediger te zijn, die goed vanuit zijn taken en functie kan spelen en daarnaast op de juiste momenten drang naar voren vertoont met tot nu toe vier assists als resultaat. Zijn mentaliteit, hij is een echte kuitenbijter, past perfect bij onze clubcultuur. Kees is 23 jaar en van hem verwachten we de komende seizoenen nog meer progressie."

Van Buuren is op 27 juli 1986 geboren in Lopik. Na als pupil bij sv Lopik en vv Cabauw uit zijn geboorteplaats te hebben gespeeld, kwam hij elf jaar geleden in de jeugd van FC Utrecht te voetballen.

In het voorjaar van 2006 maakte hij zijn debuut voor de Utrechters. Hij speelde negentien competitiewedstrijden voor FC Utrecht. Op 6 februari 2007 debuteerde Van Buuren in Jong Oranje.

Sinds 1 juli 2009 speelt Van Buuren voor FC Den Bosch, waar hij tot nu toe alle 16 competitiewedstrijden heeft gespeeld en als basisspeler is gestart.

Submitter:  Bron: FOK!sport