Montagny in beeld bij Renault

Franck Montagny is in beeld bij Renault om volgend jaar naast Robert Kubica het tweede stoeltje te gaan bezetten. De Fransman is voormalig testcoureur bij het Franse team dat een landgenoot in de Formule 1 wil hebben. Montagny is zelfs al in gesprek met de renstal.

"Er is zeker een mogelijkheid, we hebben er veel over gepraat. We zullen zien hoe het zal aflopen. Ik had ook niet verwacht dat ik op hun lijst zou staan, maar er gebeuren wel vaker verrassende dingen. Renault heeft mij benaderd, niet andersom. Ik ben daar erg blij om, al kan ik ze momenteel alleen motivatie bieden," zei de Fransman tegen Radio Canada.

De 31-jarige Montagny heeft al een lange autosportcarrière achter de rug. De Fransman reed onder meer in de Formule 3, Formule 3000 en in de 24 uur van Le Mans. Zijn doorbraak kwam in 2003 toen hij World Series bij Nissan won en een testcontract bij Renault kreeg. Hij werd in 2004 en 2005 derde rijder bij het Franse team en ontwikkelde in 2004 de GP2-bolide. Hij racete in 2006 enkele races voor Super Aguri om na een jaar testrijder bij Toyota en enkele A1GP-races zijn heil te zoeken in Amerika.