Oud-coureurs: "Button moet bij Brawn blijven"

Een aantal voormalige Formule 1-coureurs hebben Jenson Button het dringende advies gegeven om bij Brawn GP te blijven. De wereldkampioen zag zijn onderhandelingen op salariseisen stuklopen en flirt momenteel met McLaren.

Deze Britse renstal kan Button meer geld bieden dan Brawn, maar Niki Lauda heeft zo zijn twijfels wat betreft de combinatie Button en McLaren. "Ik denk dat Jenson het erg zeker moet weten dat hij in een team wil rijden waar Hamilton de boel naar zijn hand heeft gezet. Als het geld dat ze bieden ongeveer hetzelfde is of iets minder dan moet Jenson bij Brawn blijven," zei de Oostenrijker in The Guardian.

Sir Jackie Stewart is ook duidelijk in zijn commentaar dat Button niet naar McLaren moet gaan. "Hij steekt zijn hoofd in het hol van de leeuw," zei de oud-wereldkampioen die zelf daarom een aanbod van Lotus om naast Jim Clark te rijden in 1965 liet lopen. "Ik voelde dat Jimmy daar te veel invloed had. Ik denk niet dat het voor mij goed geweest was om er naar toe te gaan, net zomin dat nu voor Jenson geldt bij McLaren."