Massa: "Terugkeer in F60 is overwinning"

Felipe Massa heeft voor het eerst sinds zijn ongeval in de kwalificatie in Hongarije plaatsgenomen in de Ferrari F60. De Braziliaan reed zondag bij de Ferrari World Finals enkele demonstratieronden op het circuit van Valencia. Voor Massa voelde het als een overwinning.

"Het was fantastisch en ik ben zo blij," jubelde Massa na afloop. "Hoewel ik maar een paar ronden heb kunnen rijden was ik erg blij om hier te zijn. Ik ben erg gemotiveerd en dit voelt voor me als een overwinning. Het was net als voor het ongeval in Hongarije." De Braziliaan zei blijer te zijn geweest dan tijdens zijn test in Fiorano met de F2007 en tijdens de races in Brazilië en in Abu Dhabi waar hij aanwezig was.

"Ik ben blij om hier te zijn en om met het team te kunnen werken. Ik ben al bij ze geweest in São Paulo en in Abu Dhabi, maar om weer te rijden is fantastisch," zei Massa. "Ik wil ook de fans bedanken die me de afgelopen maanden erg gesteund hebben. De berichten die ze me gestuurd hebben waren hartverwarmend. Laten we hopen dat we onze fans in 2010 tevreden kunnen stellen."

De World Finals was ook het eerste officiële optreden voor Fernando Alonso bij Ferrari. President Luca di Montezemolo denkt dat de Spanjaard samen met Massa een goed duo zal gaan vormen. De Italiaan maakt zich geen zorgen over het feit dat Ferrari voor het eerst met twee Latijnse coureurs zal gaan racen. "Ze weten beide dat racen voor Ferrari op de eerste plaats komt en niet racen voor hunzelf."