Uitslag Italië - Nederland

Het oefenduel tussen het Nederlands elftal en wereldkampioen Italië is geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Grootste tegenvaller was een op het oog zware blessure van Robin van Persie.

Beide ploegen wilden wel, maar slaagden er niet in de toeschouwers in het kleine stadion in Pescara een mooie wedstrijd te tonen. Nederland kreeg na een kwartier een grote tegenvaller te verwerken toen Robin van Persie geblesseerd raakte. Hij werd per brancard het veld afgedragen en werd vervangen door Klaas-Jan Huntelaar. Na twintig minuten kreeg Nederland een goede kans via Dirk Kuyt, maar die werd gekeerd door keeper Buffon. Italië gokte op de counter, maar daar kwam weinig uit voort. Grootste kans was nog vlak voor rust uit een hoekschop toen Paladino na een corner plotseling helemaal vrij voor Stekelenburg stond. Hij tikte de bal echter over.

Na rust ging het tempo bij Oranje omhoog en had het ook het meeste balbezit, maar kansen waren er wederom nauwelijks. Grootste kans was wederom uit een dood spelmoment, Heitinga kopte over uit een corner. In de slotfase werd Italië sterker en tien minuten voor tijd leken ze dan toch 1-0 te komen via Pacini. Het doelpunt werd echter gescoord met de hand en daarna op aanwijzing van de grensrechter toch afgekeurd.