FIA veroordeelt lekken Briatore

Autosportfederatie FIA veroordeelt het lekken van Flavio Briatore over de rechtszaak tussen beide partijen. Donderdag werd bekend dat The Guardian documenten heeft ingezien waarin Briatore onder meer Max Mosley verwijt te veel petten op te hebben gehad.

De Italiaan vecht zijn levenslange uitsluiting uit de motorsport aan. Hij kreeg deze straf nadat zijn rol in crashgate in de Formule 1-race in Singapore in 2008 duidelijk was geworden. Hij wil deze straf ongedaan laten maken en eist bovendien een schadevergoeding van een miljoen euro.

De FIA is niet blij dat de documenten zijn uitgelekt en is daarom met een verklaring gekomen om de beschuldigingen te ontkennen. "De FIA betreurt het selectieve lekken van meneer Briatore's verdediging voor het tribunaal in Parijs. De FIA verwerpt gemaakte de beschuldigingen en bevestigt dat de straf tegen Briatore door een overweldigende meerderheid van de World Motor Sport Council is aangenomen. We respecteren het Franse hof en zullen daarom geen verdere mededelingen doen voor de hoorzitting." Deze hoorzitting zal op 24 november plaatshebben.