V. Persie: "Als centrumspits ben ik op mijn best

Het is goed mogelijk dat Robin van Persie zaterdag tegen Italië als centrumspits wordt geposteerd door bondscoach Bert van Marwijk. De aanvaller van Arsenal kan niet wachten op een plek centraal in de voorhoede.

"Want dan ben ik op mijn best", gooit Van Persie direct het hoge woord eruit. "Het zou natuurlijk best kunnen dat het voor het elftal uiteindelijk beter is als ik op de rechterflank start. Daar zou ik dan ook helemaal geen problemen mee hebben. Want het gaat niet om mij, maar om het Nederlands elftal. Maar het zou wel mooi zijn als ik het ook een keer als centrumspits mag laten zien. Pas dan weet je ook of het een succes is."

Het experiment begon aan het begin van dit seizoen. Arsenal-manager Arsène Wenger is de professor. "Adebayor was vertrokken naar Manchester City en de trainer mocht een nieuwe spits kopen. Hij wilde het echter liever met mij proberen. Ik keek daar eerst van op, maar ben nu eigenlijk wel blij met zijn besluit", aldus Van Persie in De Telegraaf.

De 26-jarige aanvaller benadrukte vervolgens: "Ik ben niet een centrumspits als Fernando Torres of Didier Drogba. Ik ben eigenlijk misschien wel meer een kruising van een schaduwspits en centrumspits. Ik denk niet meteen aan mijn doelpunten, maar wil eerst de ploeg beter laten functioneren. Uiteindelijk kom ik dan ook wel tot scoren. Ik heb dit seizoen in de Premier League zeven keer gescoord, maar ook zeven assists gegeven. Dat zegt wel iets over hoe ik mijn rol als centrumspits invul."