Van de Laak: "Vertrek Jans verrast ons"

Ron Jans zal na dit seizoen vertrekken bij FC Groningen. De trainer maakte bekend dat het na acht dienstjaren tijd is zijn heil elders te zoeken. Pupil Koen van de Laak betreurt het naderende vertrek van zijn oefenmeester.

Het is voor de middenvelder moeilijk voor te stellen dat Jans, boegbeeld van de noorderlingen, er volgend seizoen niet meer zal staan: "Zijn aanstaande vertrek komt voor velen toch wel als een verrassing", geeft Van de Laak toe op de clubsite van de Groningers. "Ik had zelf ook niet het idee dat hij aan zijn laatste seizoen bij de club bezig zou zijn."

Begrip is er echter wel vanuit de spelersgroep. "Aan de andere kant kun je stellen dat na acht seizoenen FC Groningen het ook een keer tijd zou kunnen worden voor iets nieuws. Daar heeft Jans nu voor gekozen en dat moeten we respecteren."

En helemaal over is het nog niet voor de ambitieuze Van de Laak. "Er is altijd wederzijds respect en begrip geweest. Jans is een menselijke trainer en we werken nog altijd naar volle tevredenheid met elkaar. Wij gaan in ieder geval met elkaar het seizoen zo succesvol mogelijk afsluiten."