Afellay: "Blessures zijn heel frustrerend"

Ibrahim Afellay behoort tot de selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Italië. De middenvelder van PSV moest dit jaar meerdere keren afzeggen vanwege blessureleed.

"Heel frustrerend", omschrijft hij zijn gevoel hierover tegen het Algemeen Dagblad. "Telkens had ik wel iets. Natuurlijk is Oranje heel belangrijk voor me. Gelukkig voel ik me nu topfit. Ik hoop dat dit zo blijft."

Sinds Fred Rutten trainer is van PSV heeft Afellay een andere rol gekregen in het team. Dit seizoen heeft hij een controlerende rol. "Deze rol vraagt meer. Ik kom nog wel voor het doel van de tegenstander, maar defensief heb ik meer verantwoordelijkheid. Fysiek vraagt het ook wat extra. En dat voor een speler die blessuregevoelig wordt genoemd. Maar het gaat goed."

"Onder de nieuwe trainer Fred Rutten ben ik zeker vooruit gegaan. Hij is dagelijks bezig ons beter te maken. Mij ook. Fred tilt mij en het elftal naar een hoger niveau", prijst Afellay zijn trainer. Door zijn nieuwe rol bij PSV valt het nu ook lastiger te zeggen waar de middenvelder in Oranje het beste toch zijn recht komt. "Misschien kun je mij het beste omschrijven als allrounder. Maar voorlopig sta ik op de plek van controlerende middenvelder en daar voel ik me heel goed bij. Het kan zomaar zijn dat mijn toekomst hier ligt."

Over zijn toekomst bij PSV was Afellay duidelijk. "Ik heb nog een contract tot 2011 bij PSV. Het bevalt me uitstekend in Eindhoven. Op dit moment denk ik verder nog nergens aan."