Skil-Shimano heeft ploeg voor 2010 compleet

Skil-Shimano heeft voor het komende seizoen het team compleet. Robin Chaigneau en Job Vissers tekenden deze week een contract bij het team van Iwan Spekenbrink.

Robin Chaigneau (21) liep vorig seizoen al stage bij Skil-Shimano. Hij maakte een goede indruk, maar het management vond hem toen nog te jong voor een overstap naar de professionals. Het afgelopen seizoen reed de pabo-student voor het Cyclingteam Jo Piels en werd hij begeleid door Skil-Shimano trainer Merijn Zeeman. In 2009 behaalde de renner uit Meerkerk verschillende podiumplaatsen, ondermeer in de Ster van Zwolle (3e), Köln - Schuld - Frechen (2e), Tour de Berlin (2e in 1e rit) en in het Belgische Zele (3e). Een grote overwinning zat er niet in, desalniettemin oordeelt Skil-Shimano dat de talentvolle renner progressie heeft geboekt en klaar is voor een overstap naar de professionals. Chaigneau heeft een snelle sprint in de benen, maar moet in de toekomst ook in de Vlaamse klassiekers goed uit de voeten kunnen.

Job Vissers werd vorig seizoen in Ootmarsum Nederlands kampioen bij de amateurs en eindigde daar tussen de profs als negende. Dit seizoen boekte de 24-jarige Vissers geen grote overwinningen, maar tijdens zijn stage bij Skil-Shimano liet hij een uitstekende indruk achter en gaf hij blijk van z’n goede mogelijkheden. Zo was hij regelmatig in een kopgroep te vinden en was hij steeds een waardevolle schakel in de ploeg. Omdat de renner uit Erp de afgelopen jaren voorrang heeft gegeven aan zijn studie Scheikundige Technologie aan de TU Eindhoven - waaraan hij dit jaar cum laude afstudeert - ziet de ploegleiding van Skil-Shimano ook voor hem
groeimogelijkheden. Vissers is een renner die het best tot zijn recht komt in eendagswedstrijden.

Met het aantrekken van Chaigneau en Vissers telt het team 25 renners in 2010.

Skil-Shimano Cycling Team 2010:
Piet Rooijakkers, Albert Timmer, Tom Veelers, Roy Curvers, Kenny van Hummel, Koen de Kort, Floris Goesinnen, Robin Chaigneau, Job Vissers (allen NED), Thierry Hupond, David Deroo, Steve Houanard, Yann Huguet, Alexandre Geniez (FRA), Robert Wagner, Simon Geschke (DUI), Bert De Backer, Dominique Cornu (BEL), Yukihiro Doi, Fumiyuki Beppu (JAP), Feng Han, Long Jin, Cheng Ji (CHI), Frederik Wilmann (NOO), Mitchell Docker (AUS).

Submitter:  Bron: FOK!sport