Yao Jie verrast ook in Hong Kong Super Series

Yao Jie is doorgedrongen tot de tweede ronde van de Hong Kong Super Series. De Nederlandse badmintonster was in de eerste ronde met 21-16 en 21-12 te sterk voor Sania Nehwal. De Indiase staat zesde op de wereldranglijst

Yao Jie was in beide games superieur. Hiermee onderstreepte ze haar grote vorm na de winst tijdens de Yonex Dutch Open en de halve finales bij de Super Series-toernooien in Denemarken en Frankrijk. Om in Hong Kong de kwartfinale te bereiken zal ze moeten afrekenen met Bae Seung Hee uit Zuid-Korea. De afgelopen maand steeg Yao Jie op de wereldranglijst van de 28ste naar de 16de plaats.

Judith Meulendijks overleefde de eerste ronde niet, maar ook zij maakte grote indruk. Ze speelde tegen de nummer één geplaatst, Wang Lin uit China. In de eerste game kwam Meulendijks met 21-20 voor, maar ze verloor uiteindelijk met 21-23. In de tweede fase bouwde ze een kleine voorsprong op, die ze niet meer uit handen gaf: 21-19. Het doek viel in de derde game met 12-21.

Eric Pang had ook een tegenstander van topniveau, Taufik Hidayat, de Indonesische nummer vier van de wereld. In beide games kwam Pang er heel dichtbij. De eerste game verloor hij met slechts 19-21. Daarna was het verschil iets groter: 15-21.

Submitter:  Bron: FOK!sport