Cosworth heeft vertrouwen in nieuwe teams

De manager van het Formule 1-project van Cosworth Mark Gallagher heeft er vertrouwen in dat de nieuwe teams in de Formule 1 er in slagen om in 2010 op de grid te verschijnen. Lotus, Campos Meta, US F1 en Manor Grand Prix, alsmede Williams, zullen van de motor van Cosworth gebruik gaan maken.

"Wij weten waar de vier nieuwe teams op zowel technisch als financieel gebied mee bezig zijn en we zijn er van onder de indruk," zei Gallagher tegen Autosport. "Ze doen alles wat we verwachten wat een team in deze fase zou doen, dus we hebben geen reden om er aan te twijfelen of ze op tijd klaar zullen zijn. Ze stellen ons de juiste vragen en ze werken met ons goed samen op technisch gebied."

"Er zijn zeer gerespecteerde mensen aan het werk binnen de vier teams en de voorbereidingen voor het volgende seizoen gaan de goede kant op. Je hoeft alleen maar te kijken naar wat ze in de afgelopen maanden bereikt hebben om te realiseren dat ze serieus bezig zijn," zei Gallagher die als insider zegt dat de negatieve geruchten over de nieuwe renstallen nergens op gebaseerd zijn.